Skip to content

ATEX-Zone

Vælg Produkttype til ATEX Zone

To forhold er særligt interessante i forhold til anvendelse af gasdetektorer i forbindelse med Atex zoner/eksplosionsfarlige områder.

Brug af ikke-ATEX godkendt udstyr i ATEX zoner

Det er i henhold til ATEX direktivet muligt at anvende ikke ATEX godkendt udstyr i zone 1 og zone 2 områder, forudsat at anvendelsen overvåges af certificerede gasdetektorer. Der er herunder to muligheder:

  1. Brug af batteriforsynet værktøj, som skruemaskiner, telefoner etc. i områder der er ATEX Zone 1 og Zone 2 klassificerede. Man kan anvende en håndholdt gasdetektor til at give alarm ved relevant LEL niveau, ofte sat til 10 % LEL. Når alarm niveauet nås skal personen straks gå til ikke klassificeret område, og tage alt udstyr med sig. Det er vurderet at man kan nå at forlade området i den tid det tager for niveauet af LEL at stige til 100 %.
  2. Brug af udstyr med fast el forsyning, som belysning, kompressorerne, malemaskiner etc. der ikke er ATEX godkendt, i Zone 1 og Zone 2 områder. Man kan anvende ikke ATEX godkendt udstyr i klassificerede zoner, hvis hele området er effektivt bestykket med gasdetektorer og alarmsystemet er hård fortrådet til at udkoble elforsyningen til alt berørt udstyr. Vær opmærksom på at udkoblingsudstyret enten skal være placeret i ikke klassificeret zone eller udført i EEx d kapsling. Løsningen kan ofte billiggøre den samlede el installation. Husk certificeret nødbelysning. 

Brug af gasdetektorer til at begrænse omfanget af et udslip i eksplosionsfarlige områder

Gasdetektering af eksplosionsfare øger effektivt personsikkerheden ved arbejde i ATEX-zone 0, 1 og 2.

Ved at koble en udgang fra en gasdetektor central direkte ind over en afspærringsventil, der lukker for forsyningen af eksplosionsfarlig gas eller væske til et område kan man effektivt standse eller begrænse en ulykke.  

Gasdetektor til Atex Zone - Gasdetect redder liv med viden

Specialister i gasdetektering

GasDetect A/S er specialister i gasdetektering.
Hos os finder du et stort udvalg af ATEX-godkendte gasdetektorer særligt velegnet til zone 0, 1 og 2. Du kan se et udvalg af vores populære produkter til ATEX-zoner nedenfor.

Vi er garant for kvalitetsudstyr med høj holdbarhed og lang levetid. Derfor fører vi udelukkende de bedste produkter fra verdens førende producenter. Øg personsikkerheden på din arbejdsplads.

Kontakt GasDetect A/S allerede i dag.

Vores erfarne eksperter står naturligvis klar til at rådgive dig om den løsning, der matcher netop din konkrete sag, behov og krav.

Du kan læse vores ATEX-zoner introduktion her.

Jacob Callesen - Salgsingeniør

Fandt du hvad du søgte?

Min vigtigste opgave, er at du finder det du leder efter, eller den uforpligtende rådgivning du mangler.

Derfor må du hellere end gerne kontakte mig, hvis du skulle have nogen spørgsmål!

Jacob Callesen
– Salgsingeniør
+45 42 42 50 98
jkc@gas.dk

Håndholdt

Stationært

Centraler