Skip to content

TWA, STEL & LOFT: En introduktion

Det er vigtigt at sikre sig at udstyret er kalibreret efter TWA, STEL & LOFT- værdier, korrekt når man er på site

Når det kommer til sikkerhed på arbejdspladsen, især i industrier hvor kemiske stoffer og farlige gasser er til stede, er forståelsen af TWA (Time-Weighted Average) og STEL (Short-Term Exposure Limit) afgørende. Disse to begreber hjælper med at sikre et sikkert arbejdsmiljø ved at monitorere, hvor meget af et farligt stof en arbejdstager kan blive udsat for. Hos GasDetect ønsker vi at hjælpe dig med at forstå disse vigtige koncepter, og hvordan de kan beskytte dig og dine kollegaer.

Hvad er TWA?

TWA (Time-Weighted Average) er et mål, til at beskytte mod langsigtede sundhedseffekter ved kontinuerlig eksponering for lave niveauer af gas & kemikalier (En arbejdsdag eller arbejdsuge). Ved hjælp af elektrokemiske måleceller kan vi kontinuerligt overvåge luftkvaliteten og sikre, at eksponeringen for farlige gasser holdes inden for sikre grænser.

Fordele ved TWA:

  • Langvarig sikkerhed: Beskytter mod kroniske helbredsproblemer forårsaget af langvarig eksponering.
  • Overholdelse af regler: Hjælper virksomheder med at overholde europæiske sikkerhedsstandarder.
  • Forebyggelse: Identificerer tidligt potentielle sundhedsrisici, så der kan tages forebyggende handlinger.

Hvad er STEL?

STEL (Short-Term Exposure Limit) er den maksimale koncentration af en farlig gas, som en medarbejder kan blive udsat for over en kort periode, typisk 15 minutter, uden at opleve akutte eller kroniske sundhedsskader. STEL er vigtigt for at beskytte mod kortvarige, høje eksponeringer, der kan forårsage alvorlige sundhedsproblemer hurtigt.

Fordele ved STEL:

  • Akut beskyttelse: Beskytter mod sundhedsrisici ved pludselige og høje eksponeringer.
  • Hurtig respons: Giver mulighed for øjeblikkelig handling ved høje niveauer af farlige gasser.
  • Sikker arbejdsplads: Skaber et sikrere arbejdsmiljø ved at kontrollere pludselige udsving i luftkvaliteten.

Loftværdier

Loftværdien er den absolutte maksimale koncentration af en gas, som ikke må overskrides på noget tidspunkt under eksponeringen. Det er et øjeblikkeligt mål, der sikrer, at niveauet af farlige gasser aldrig når et punkt, hvor det kan forårsage alvorlige sundhedsskader.

Fordele ved loftværdier:

  • Øjeblikkelig sikkerhed: Forhindrer alvorlige ulykker eller sundhedsskader ved at sikre, at farlige niveauer aldrig overskrides.
  • Kontinuerlig beskyttelse: Sikrer et konstant sikkert arbejdsmiljø mod pludselige og livstruende niveauer af gas.
  • Overholdelse af regler: Hjælper virksomheder med at overholde strenge europæiske sikkerhedsstandarder.

Elektrokemiske måleceller: En introduktion

Elektrokemiske måleceller er en avanceret teknologi, der bruges til at detektere og måle koncentrationer af forskellige gasser i luften, såsom ilt, kulilte og andre farlige gasser. Disse måleceller er kendetegnet ved deres høje præcision og pålidelighed, hvilket gør dem uundværlige i mange industrielle og kommercielle anvendelser.

Egenskaber:

Elektrokemiske måleceller består af en elektrolyt og to elektroder, en anode og en katode. Når en gas, der skal måles, trænger ind i målecellen, reagerer den med elektrolytten og skaber en kemisk reaktion, der producerer en elektrisk strøm. Denne strøm er proportional med gasens koncentration og kan let måles og analyseres.

Fordele:

En af de største fordele ved elektrokemiske måleceller er deres evne til at give nøjagtige målinger selv ved lave koncentrationer. De er også energieffektive og har en relativt lang levetid, hvilket gør dem økonomiske i drift. Derudover er de kompakte og kan integreres i bærbare enheder, hvilket giver fleksibilitet i brugen.

Udbytte:

For virksomheder og organisationer betyder brugen af elektrokemiske måleceller forbedret sikkerhed og overholdelse af lovgivningsmæssige krav. De hjælper med at beskytte medarbejdere mod farlige gasudslip, hvilket reducerer risikoen for arbejdsulykker og sundhedsproblemer. Samtidig kan nøjagtig overvågning af gasniveauer føre til optimeret processtyring og reducerede driftsomkostninger.

Samlet set er elektrokemiske måleceller en pålidelig og effektiv løsning til gasdetektion, der leverer vigtige data for at sikre en sikker og effektiv arbejdsplads.

Polymerbrændselscelle
Billedet og rettigheder deraf tilfalder DTU.
Jacob Callesen - Salgsingeniør

Fandt du hvad du søgte?

Min vigtigste opgave, er at du finder det du leder efter, eller den uforpligtende rådgivning du mangler.

Derfor må du hellere end gerne kontakte mig, hvis du skulle have nogen spørgsmål!

Jacob Callesen
– Salgsingeniør
+45 42 42 50 98
jkc@gas.dk