Skip to content

Sikring af pålideligheden af gasdetekteringsanlæg gennem FAT (Factory Acceptance Testing) og SAT (Site Acceptance Testing)

Industrien er altid på udkig efter avancerede sikkerhedsforanstaltninger til at minimere risikoen for uheld og maksimere effektiviteten af driften. En vigtig sikkerhedskomponent, som virksomheder er afhængige af og ofte forpligtede til, er gasdetekteringsanlæg. Disse avancerede systemer har til opgave at overvåge og detektere farlige gaskoncentrationer for at sikre et sikkert arbejdsmiljø. For at garantere pålideligheden af disse systemer, er FAT (Factory Acceptance Testing) og SAT (Site Acceptance Testing) to afgørende processer, der sikrer, at disse systemer fungerer præcist og effektivt. Derudover er FAT test også med til at eliminere ubehagelige problematikker dukker op on-site.

SAT: Det endelige sikkerhedstjek

Efter at systemet er installeret på stedet, gennemføres SAT. Dette er en yderligere validering af, at systemet ikke kun opfylder alle krav, men også fungerer korrekt i det aktuelle miljø, hvor det er installeret. Det vil sige, at systemet skal kunne fungere under de specifikke betingelser på stedet, herunder temperatur, luftfugtighed, tilstedeværelse af andre gasser og meget mere.

Under SAT gennemgår gasdetektorerne og relæerne yderligere test, denne gang under stedsspecifikke betingelser. Dette er en vigtig fase, da nogle faktorer, der kan påvirke systemets præstation, kun kan identificeres i det faktiske miljø, hvor systemet skal fungere.

FAT-Test--4

Du kan læse meget mere om de forskellige services vi tilbyder lige her.

Kent og Matias gennemgår her de forskellige specifikationer de skal kontrollere under FAT.

Dokumentation: Sporing af præstation og compliance

En anden væsentlig del af både FAT og SAT er omhyggelig dokumentation. Det er vigtigt at have detaljerede rapporter for hver test, dens resultater, og eventuelle korrektive handlinger, der er truffet. Dette hjælper ikke kun med at sikre kompatibilitet, men giver også værdifulde oplysninger, der kan bruges til fremtidige vedligeholdelsesopgaver, fejlfinding og systemoptimering.

FAT: Første skridt mod pålidelighed

Før gasdetekteringsanlægget sendes til installation on-site, gennemgår det en omfattende FAT-proces. Dette er en validering af systemet udført af os for at sikre, at alle specifikationer og krav er opfyldt.

Relæerne, bliver også omhyggeligt testet. Dette sikrer, at relæerne kan modtage, fortolke og sende signaler korrekt til det tilknyttede kontrolsystem, hvilket sikrer rettidig aktivering af alarmer, ventiler og andre sikkerhedsforanstaltninger.

Jacob Callesen - Salgsingeniør

Fandt du hvad du søgte?

Min vigtigste opgave, er at du finder det du leder efter, eller den uforpligtende rådgivning du mangler.

Derfor må du hellere end gerne kontakte mig, hvis du skulle have nogen spørgsmål!

Jacob Callesen
– Salgsingeniør
+45 42 42 50 98
jkc@gas.dk